Događaji

hzzo

Tijekom turističke sezone na državnim cestama 20 punktova hitne pomoći

Tijekom turističke sezone na državnim cestama 20 punktova hitne pomoći

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) odlučilo je u turističkoj sezoni na državnim cestama organizirati 20 punktova hitne medicinske pomoći, kako bi se povećala sigurnost putnika, turista i svih onih koji dolaze u Hrvatsku u periodu kada je znatno povećan promet i priliv ljudi.

Dežurstvo dodatnih timova hitne medicinske pomoći bit će organizirano od 15. lipnja do 17. rujna, za ukupno 95 dana, od 0 do 24 sata na punktovima autocesta i državnih cesta: Karlovac/Slunj, Brinje, Lovinac, Skradin, Dugopolje, Split, Makarska/Gradac, Podaca, Kutina, Lužani, Vrbovsko, Crikvenica, Pazina, Plitvička jezera, Tisno, Karlobag, Senj, Nin, Novalja i Čilipi, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora HZZO-a.

Prema uputi Ministarstva zdravstva, HZZO će za organizaciju dežurstava hitne medicine za potrebe ozlijeđenih i oboljelih osoba osigurati oko 7,35 milijuna kuna

HZZO će osigurati dodatna sredstva prema uputi Ministarstva zdravstva za preventivne preglede branitelja iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji za razdoblje od 1. svibnja do 31. prosinca 2018. godine, za pet općih i veteranskih bolnica u Kninu, Vukovaru, Zaboku, Ogulinu i Pakracu. Svakoj su bolnici osigurana mjesečna sredstva od 250 tisuća kuna, što su dodatna sredstva koja nisu uračunata u mjesečni maksimalni iznos bolnice (limit).

S ciljem osiguravanja dostupnosti i kontinuiranosti zdravstvene zaštite, HZZO će raspisati natječaj za potrebe popune Mreže javne zdravstvene službe u dijelu specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite. HZZO će raspisati natječaj za područja na kojima je Mreža nakon prethodno provedenih natječaja ostala nepopunjena, priopćio je HZZO.


Reci što misliš!