Događaji

Zadar, Benkovac, NP Paklenica

Europski novac za razvoj brojnih projekata u Zadarskoj županiji

Europski novac za razvoj brojnih projekata u Zadarskoj županiji

U srijedu 4. travnja, s početkom u 14:30 sati, u prezentacijskom centru „Podzemni grad Paklenice“ Nacionalnog parka Paklenica, održat će se Svečanost potpisivanja devet ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti više od 380 milijuna kuna.

Riječ je o ugovorima iz pet različitih poziva, a njihova provedba doprinijet će poboljšanju kvalitete života građana i društveno-gospodarskog razvoja Republike Hrvatske kroz povećanu turističku ponudu i održivo upravljanje zaštićenim područjima, kvalitetu obrazovanja i studentskog smještaja te kroz smanjenje socijalnih nejednakosti, isključenja i siromaštva, a u konačnosti i smanjenja gubljenja stanovništva na depriviranim područjima.

Ugovore će s korisnicima potpisati ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, a na Svečanosti potpisivanja nazočit će i predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva znanosti i obrazovanja te predstavnici općina, gradova i županija.

POPIS UGOVORA KOJI SE POTPISUJU:

Unaprjeđenje sustava održivog upravljanja, turističke valorizacije i interpretacije prirodne baštine na području NP Mljet, MLJET – ODISE(J)A MEDITERRANEA

Centar izvrsnosti Cerovačke špilje - održivo upravljanje prirodnom baštinom i krškim podzemljem

Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma u NP Paklenica i širem velebitskom području

Novi Adrion – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo

Centar za upravljanje posjećivanjem Nacionalnog parka Krka – Lozovac

Studentski smještaj i prehrana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru

Izgradnja vidikovca na Hrastovačkoj gori (1RP6), Grad Petrinja

Dogradnja dječjeg vrtića " Radost", Općina Darda

Mreža domova, Grad Benkovac


Reci što misliš!