Događaji

sanacija

Na Karepovcu intenzivirani sanacijski radovi, prekid od 5. svibnja zbog sezone

Na Karepovcu intenzivirani sanacijski radovi, prekid od 5. svibnja zbog sezone
Ivo Čagalj/PIXSELL

Sanacijski radovi na splitskom odlagalištu Karepovac intenzivirat će se do 5. svibnja, kada će biti prekinuti zbog turističke sezone, priopćili su u ponedjeljak iz splitske Gradske uprave, iz koje pozivaju Splićane na strpljenje zbog jačih neugodnih mirisa tijekom sanacije.

Na današnjem sastanku Odbora Gradskog vijeća za praćenje sanacije odlagališta Karepovac, dogradonačelnik Nino Vel izvijestio je kako su u tijeku pregovori s izvođačem sanacijskih radova o njihovu produljenju na 16 sati dnevno, odnosno da ti radovi svakodnevno traju do 23 sata navečer.

Rekao je i kako je planirano da se sanacijski radovi obavljaju i nedjeljom, radi ubrzavanja njihove dinamike i iskorištavanja predstojećih povoljnih vremenskih uvjeta, kako bi se do 5. svibnja obavilo što više radova koji emitiraju neugodne mirise, pri čemu će se primjenjivati metode i sredstva za njihovo ublažavanje.

"Intenziviranjem radova neugodni mirisi sigurno će biti jači nego je to bilo u proteklih dvadesetak dana, kada se zbog lošeg vremena radilo relativno malo na prebacivanju otpada. Stoga je građane važno informirati te pozvati na strpljenje i razumijevanje. Sredstva prikupljena od eko rente uložit će se u infrastrukturu naselja oko Karepovca, pa će uz sanirani brijeg biti uređene i pristupne ceste, vodovodne i kanalizacijske mreže.", poručio je Vela.

 Dodao je kako se prema nalazima svih inspekcija, gradilište na odlagalištu vodi po svim pravilima struke, te nisu pronađene nepravilnosti.

Odbor splitskog Gradskog vijeća, kojeg čine predstavnici svih klubova te nezavisni vijećnici, iskazao je podršku planiranom povećanju broja radnih sati, kako bi se do roka 5. svibnja obavio što veći posao, te se eventualno nakon završetka turističke sezone nastavilo s prebacivanjem manjeg, preostalog dijela komunalnog otpada, stoji u priopćenju.


Reci što misliš!