Događaji

vrijednost projekta 400 milijuna kuna

Projektom "Zadar bez crnih jama" Zadar, Petrčane, Bokanjac i Kožino dobit će suvremenu komunalnu infrastrukturu

Projektom
Dino Stanin/PIXSELL

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, održao je javni kolegij s pročelnicima upravnih odjela.

Kolegij je gradonačelnik otvorio prijedlogom zaključka o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za izgradnju integralnog sustava odvodnje aglomeracija Zadar i Petrčane.

- Pred nama je Zaključak o sufinanciranju izrade natječajne dokumentacije za ukupno osam projekata koji obuhvaćaju nabavku roba i usluga te radova na izgradnji integriranog sustava odvodnje aglomeracija Zadar i Petrčane.

- Nakon izgradnje Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i kolektora visokih zona Grada, uz pomoć Hrvatskih voda i dostupnih sredstava iz Kohezijskog fonda Europske unije, ovim zaključkom započinjemo novi proces izgradnje sustava odvodnje na području Grada Zadra.

- Ukupno procijenjena vrijednost projekta je 408 milijuna kuna, a obuhvaća izgradnju mreže sustava odvodnje podijeljene u tri područja: Bokanjac, središnje područje Grada Zadra te naselja Petrčane i Kožino. Projektom je predviđena i nadogradnja Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te nabava opreme za potrebe budućeg novoizgrađenog sustava, kazao je gradonačelnik Dukić.

Dukić je ovaj projekt nazvao drugom fazom programa „Zadra bez crnih jama“ jer se njime gradi mreža odvodnje koja će prolaziti kroz skoro 300 gradskih ulica, a pratit će ga obnova i opremanje ostale komunalne infrastrukture na tim trasama- od sustava oborinske kanalizacije do javne rasvjete i zelenih površina.

- Projekt će se realizirati kroz idućih 4 do 5 godina i kroz to razdoblje naš će grad biti veliko gradilište. No, prije svega, dobit ćemo suvremenu komunalnu infrastrukturu i trajno zaštićen okoliš po pitanju zbrinjavanja otpadnih voda, kazao je Dukić zamolivši građane za strpljenje budući da će iduće godine, prema planu Zadar biti opet veliko gradilište.


Reci što misliš!