salmonela
Zbog salmonele povlači se proizvod "Mješavina začina - dodatak jelima ARO"
Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u petak potrošače o opozivu proizvoda 'Mješavina začina – DODATAK JELIMA ARO', mađarskog proizvođača, zbog prisutnosti salmonele.
Opoziv se odnosi na sljedeće mješavine začina - ARO DODATAK JELIMA 250 g, Lot F2923295, najbolje upotrijebiti do 22.11.2019.; ARO DODATAK JELIMA 500 g, Lot F29223C5, najbolje upotrijebiti do 22.11.2019.; ARO DODATAK JELIMA 1 kg, Lot F29236E5, najbolje upotrijebiti do 22.11.2019.; ARO DODATAK JELIMA 5 kg, Lot F29214H5, najbolje upotrijebiti do 21.11.2019.
Putem EU RASFF sustava zaprimljena je, naime, obavijest da je u gore navedenim proizvodima korišten kao jedan od začina – crni papar, u kojem je utvrđena prisutnost bakterije Salmonella spp. te nije u skladu s Uredbom EK o mikrobiološkim kriterijima za hranu, stoji u priopćenju.
Proizvođač je Cs-Paritás Kft., IV. kerület 531, 6783 Ásotthalom iz Mađarske, a proizvode na tržište Hrvatske stavlja tvrtka METRO Cash & Carry d.o.o. Zagreb.
Obavijest se odnosi isključivo na proizvode sa gore navedenim podacima, navode iz Ministarstva.
Vezane vijesti
-
-
Godina dana je prošlo od izbijanje pandemije, a prodajni rezultati su i dalje u minusu.
-
Austrijska vlada namjerava kod Europske komisije zatražiti produljenje prijelaznog razdoblje tijekom kojeg građani Hrvatske nemaju potpuno otvoren pristup austrijskom tržištu rada do 2020., javljaju austrijski mediji u ponedjeljak.
-
Hrvatska je lani postala naše glavno izvozno tržište, ispred Italije i Austrije, a povećao se i naš uvoz iz Hrvatske, u izvozu sudjeluju i poduzeća u hrvatskom vlasništvu kao i slovenskom, kazao je agrarni ekonomist s ljubljanskog Biotehničkog fakulteta Aleš Kuhar, ocijenivši da su slovenska prehrambena industrija i poljoprivreda u dobrom stanju iako je lani prihod nešto pao
Izdvojeno
-
U derbiju 17. kola prvenstva Hrvatske za košarkaše Zadar je kao domaćin svladao Split sa 59-54 (21-12, 13-18, 15-18, 10-6).
-
17.siječnja u 10:00 sati u HNK Zadar još jedna Kava s glumcima - imate priliku upoznati Alena Liverića!
-
Kako kukci znaju kada trebaju ići u hibernaciju, gdje i kako provode hladne periode – priču za The Conversation donosi doktorandica zoologije sa Sveučilišta u Stockholmu Anna Brødsgaard Shoshan.
-
Poziv za prijavu aktivnosti/projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti te su isključivo namijenjene studentima vrijedi do kraja siječnja.
Reci što misliš!