Događaji

od 14 sati

Ne propustite maškaranu povorku Zadarskog karnevala

Ne propustite maškaranu povorku Zadarskog karnevala

Velika karnevalska povorka Zadarskog karnevala s maškarama iz svih dijelova županije krenut će u 14 sati s parkinga kod Mosta, na Poluotoku, odatle će se uputiti prema Narodnom trgu pa prema Forumu gdje će se grupne maske predstavljati i birati najbolja.

Nedjeljna karnevalska događanja u Pagu počinju okupljanjem na trajektnom pristaništu odakle će ponosna karnevalska povorka u 16 krenuti prema Pijaci. Ondje će se izvršiti primopredaja vlasti čime će i službeno gradom zavladati karnevalisti.

Prvo kolo očekuje se u 17 sati kada će sva srca lupati u ritmu tira-rara-bomba i kojeg će po tradiciji povesti gradonačelnik Paga. Ostala kola idu u 17.45, 18.30, 19.15 i 20.00 sati, a između kola nastupit će KUD Družina, Glazbeno društvo iz Stankovaca te zvijezde Pagovizije. Prije zadnjeg kola birat će se najbolje maske, a od 21.00 na karnevalskim tancima svirat će klapa Bracera.

Danas će se od 13 do 17 sati održati i dječje maškare u Preku.

Dođete li bez maske, od 13 do 14.30 sati Ema Jelić ukrasit će vas popularnim face paintingom, a u 14.30 sati najavljeno je okupljanje kod parapeta i spaljivanje Krnje, potom će se povorka uputiti do šatora, gdje će u 15 sati početi kazališna predstava za djecu "Alisa u zemlji čudesa".

U 15.40 sati nastupit će mađioničar Casper, a u 16.30 plesne skupine Udruge Tim. U 16.45 sati bit će dodjela nagrada najboljim maskama.


Reci što misliš!