Događaji

izrazili nezadovoljstvo

Rijeka: Dvojica beskućnika proveli dva i pol sata na dimnjaku prosvjedujući zbog izbacivanja iz prihvatilišta

Rijeka: Dvojica beskućnika proveli dva i pol sata na dimnjaku prosvjedujući zbog izbacivanja iz prihvatilišta
Goran Kovacic/PIXSELL

Dvojica bivših korisnika prihvatilišta za beskućnike "Oaza" u Rijeci, nezadovoljni što su izbačeni iz prihvatilišta te što nemaju gdje boraviti, popeli su se u ponedjeljak na dimnjak Centra za socijalnu skrb u Rijeci visine dvadesetak metara te tamo ostali oko dva i pol sata dok nije dogovoreno da će se moći vratiti u prihvatilište.

Kako su kazali nakon spuštanja s dimnjaka, beskućnici Marko Fiket i Dario Ivanković su se na ovaj potez odučili kako bi ukazali na svoju tešku situaciju, s obzirom na to da su proteklih mjesec i pol dana, od kad su izbačeni iz "Oaze", proveli spavajući na otvorenom, na plažama te hraneći se iz spremnika za otpad. "Želimo samo normalno živjeti i da imamo priliku raditi", kazao je Ivanković.

Pred zgradu Centra za socijalnu skrb u Rijeci došli su policijski službenici, ali nije bilo potrebe za intervencijom.

Prema tvrdnjama osoba koje vode prihvatilište "Oaza" dvojici beskućnika uskraćene su usluge prihvatilišta jer se nisu pridržavali kućnog reda i to ponovljeno, nakon upozorenja. Odredbe kućnog reda odnose se na izazivanje nereda, zabranu konzumacije alkohola, droga, pridržavanja vremena napuštanja prihvatilišta navečer i slično. 

No, Fiket i Ivanković tvrde da ih nisu obavijestili zbog čega su izbačeni.

Za utorak ujutro je dogovoren sastanak njih dvojice, predstavnika riječke Gradske uprave, prihvatilišta "Oaza" i drugih mjerodavnih strana, na kojem će se njima predočiti što se od njih očekuje ako žele ostati u prihvatilištu.


Reci što misliš!

 Izdvojeno