Događaji

Žrtava fašizma 12

Rijeka dobiva novo prihvatilište za beskućnike

Rijeka dobiva novo prihvatilište za beskućnike

Rijeka će dobiti novo prihvatilište za beskućnike. Grad je za potrebe novog prihvatilišta osigurao prostor na adresi Žrtava fašizma 12, a prihvatilište će omogućiti smještaj za 12 do 15 osoba i imat će jasna pravila finkcioniranja.

"Prije svega moramo krenuti od zakonskih osnova tko je beskućnik i tko određuje je li netko beskućnik, a to je isključivo u nadležnosti Centra za socijalni rad. Među ljudima koji su tretirani kao beskućnici ima i ljudi koji imaju prihode, imaju plaće, imaju imovinu, ali iz nekog njima određenog razloga, odlučili su živjeti na takav način", rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Upravo su te nejasnoće, da se naslutiti, glavni kamen spoticanja između Grada i već postojećeg prihvatilišta Ruže svetog Franje.

Inače, novo prihvatilište Grad pokreće u suradnji s udrugom Oaza proisteklom iz udruge Terra s kojom surađuje već 10 godina i koji su se do sada pokazali kao dobri organizatori.

"Ne samo u smislu ideja, nego i u smislu iznalaženja financijskih izvora na različite načine - od fondova različitih naših ministarstava, do europskih fondova. Vjerujem da će u tom kontekstu znati na adekvatan način voditi i ovo prihvatilište. Naravno, uz našu pomoć", izjavio je Obersnel.

Grad Rijeka će za sufinanciranje nabave opreme i programa prihvatilišta za beskućnike izdvojiti 300 tisuća kuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.