što nam donosi hrana budućnosti?
Zadar kao domaćin zanimljive konferencije: E@t: Food in the digital age
E@t: Food in the digital age, nova je zanimljiva konferencija koja nam nudi uvid u budućnost hrane i industrija povezanih s hranom iz kuta gledanja svjetskih i domaćih stručnjaka. Konferencija dolazi u Hrvatsku i prvi put u Zadar
Zanimljiva konferencija, na koju predavači dolaze iz cijelog svijeta, održat će se u zadarskom Arsenalu 25. i 26. kolovoza. Predstavit će inovacije u prehrambenoj indsutriji te trendove koji će oblikovati budućnost hrane. Konferencija se održava u sklopu Taste and Travel festivala koji će od 21. do 28. kolovoza u Zadar ponovno privući tisuće ljubitelja gastro specijaliteta
Cilj konferencije E@t je stvoriti mrežu mladih, inovativnih ljudi čije će ideje mijenjati prehrambenu industriju.
Četiri tematske cjeline, Hrana kao posao, Inovacije, Trendovi te Hrana u kontekstu javnog dobra, bit će podijeljene po sektorima zanimljivim za sudionike iz pojedine grane prehrambene industrije i povezanih industrija.
Konferencija će tako na jednom mjestu okupiti mlade inovatore te opinion makere i influencere iz industrije ali i potencijalne ulagače koji mogu mladima omogućiti povezivanje s tržištem te osigurati da dobra ideja postane stvarnost.
Četvrto izdanje višeosjetilnog Taste and Travel festivala održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Generalni partner projekta je HEP, a uz E@t, u sklopu festivala održat će se i Sajam proizvoda hrvatskog sela koji će posjetiteljima ponuditi najbolje autohtone hrvatske proizvode, dok će Craft beer festival na zadarskoj rivi predstaviti piva iz kućne radinosti domaćih majstora uz vrhunski glazbeni program.
Partneri projekta su Falkensteiner Resort Punta Skala, Ilirija d.d. u čijem se Arsenalu održava konferencija te turistička zajednica grada Zadra.
Taste and Travel festival nastao je 2014. u organizaciji Kluba zadarskih studenata i Hrvatske udruge mladih, a kasnije im se pridružuje udruga studenata Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu Probion i udruga Proizvodi hrvatskog sela. Vrijednost projekta prepoznala je i zajednica Globalshapers, inicijativa Svjetskog ekonomskog foruma čija hrvatska podružnica od ove godine sudjeluje u organizaciji projekta.
Taste and Travel se tako pretvorio u vodeći gastro – turistički događaj koji se već tradicionalno odvija krajem ljeta. Ove godine očekuju se tisuće posjetitelja, predavača i mladih inovatora.
Vezane vijesti
-
Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na likovnu radionicu izrade maski prema originalnim predlošcima tradicionalnih maski američkih Indijanaca.
-
U središnjem marijanskom svetištu Zadarske nadbiskupije i jednom od najstarijih Gospinih svetišta u Hrvatskoj u gradu Ninu u tijeku su pripreme za proslavu Dana Gospe od Zečeva. Već je proteklo 508. godina od Gospinog ukazanja koje je potvrđeno od nadležnog biskupa tog doba.
Izdvojeno
-
Za pripremu i samo održavanje utrke na snazi će biti i posebna regulacija prometa u mirovanju koja se odnosi na javna parkirališna mjesta na Liburnskoj obali:
-
Dugi otok ponosi se svojom jedinstvenošću, savršenom čistoćom mora i zraka. Njeguje se i cijeni priroda, a posjetitelji ostaju bez daha pred očaravajućim prizorima skrivenim u pitoresknim mjestima i na skrovitim plažama, pred veličanstvenim klifovima i bujnom vegetacijom!
-
Nakon brojnih festivalskih i klupskih nastupa, slavlje će ovogodišnjeg izdanja Fjaka Film Festivala u subotu 04.05. u 22:00 h hrabro zaokružiti ponajbolji rock bend u Hrvatskoj; M.O.R.T.
-
Povodom Dana Gospe Loretske Kulturno-umjetnička udruga ''Vicko Zmajević'' Zadar-Arbanasi u srijedu, 8. svibnja 2024. u 19:00 sati u Gradskoj loži održat će se predstavljanje knjige Proza Šime Dešpalja ARBANAŠKE PRIČE /Shime Deshpali Prozë TREGIME ARBËNESH koje je prevela i priredila dr.sc. Maximiljana Barančić
Reci što misliš!