Događaji

Održivo upravljanje vodenim ekosustavima

Novi studij na Sveučilištu u Zadru

Novi studij na Sveučilištu u Zadru
Bojan Bogdanić

Prema nekim procjenama u sektoru ribarstva u Hrvatskoj je zaposleno oko 25 tisuća ljudi, no i dalje postoji manjak znanja kod zaposlenika i nedostaje stručne radne snage. To bi trebao ispraviti novi studij na zadarskom Sveučilištu.

S ciljem stvaranja novih vještina i znanja u sektoru plavog gospodarstva, idućeg mjeseca, na zadarskom Sveučilištu bit će predstavljen novi diplomski studij i to zahvaljujući EU projektu naziva Blue smart.

Novi studij, Održivo upravljanje vodenim ekosustavima- trajat će dvije godine, odnosno 4 semestara i nosit će 120 ECTS bodova. Nositelj projekta je sveučilišni Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu. Brune Petani sa Sveučilišta u Zadru: Blue smart je projekt sufinanciran iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo i to sa 80 posto.

Drugi dio projekta usmjeren je na pokretanje on-line tečaja: To će biti otvorena e platforma, svatko će moći pristupiti tom on-line tečaju, u sklopu projekta to će se raditi na drugoj godini. Pilot projekt za on-line tečaj će biti za najmanje 60 sudionika.

Bilo tko, tko već radi ili namjerava raditi na plavom sektoru, može se spojiti na našu platformu, skinuti sve module, materijale te dobiti diplomu koja će biti kompatibilna u svim Europskim zemljama.

Do najavljenog službenog predstavljanja na početku rujna više možete saznati na službenim Internet stranicama Sveučilišta, javlja Radio Zadar.


Reci što misliš!