Događaji

nedjeljom u 2

Goran Milić: Nisam 1991. godine rekao u eteru da je Vukovar oslobođen

Goran Milić: Nisam 1991. godine rekao u eteru da je Vukovar oslobođen
Petar Glebov/PIXSELL

Goran Milić, direktor vijesti i programa na Al Jazeeri Balkans, gostujući u Nedjeljom u 2 kod Aleksandra Stankovića kazao je kako Hrvati od svih naroda u bivšoj Jugoslaviji Hrvati Titu, iako je bio Hrvat najviše zamjeraju premda je imao nedvojbeno svojih pozitivnih strana.

Naveo je da nikad 1991. godine u eteru nije rekao da je 'Vukovar oslobođen' i da su neki, koji su to tvrdili, kasnije mu uz ispriku donijeli sanduk vina

Milić, bivši novinar RTV Beograd koji je za tu kuću bio dopisnik iz New Yorka, od 1990. do  1992. urednik i voditelj na Yutelu, a od 1997. do 2011. na HRT-u, iako u 71 godini života i dalje radi novinarski posao kazao je kako gard u kojem bi rado živo a nije nikad je Split. Komentirao je intervju s Carterom u kojem se pravdao zašto nije došao na Titov pogreb, jer se nije želio susresti s Brežnjevom u Beogradu.

Fidel Castro, kazao je Milić,  ima mlohav stisak ruke. Nije vjerovao da će Amerika izabrati Donalda Trumpa za predsjednika, a  nikad mu nije palo na pamet da Tita pita pitanje o moru njegovih rezidencija, jer bi to praktički značilo - likvidaciju.

Za Tita je rekao kako je u NOB bio neosporan, a u poraću katastrofa. 'Od 1965. stvar se u bivšoj državi promijenila stranac više nije bio špijun nego turist. Onda je došla 1971. i sječa hrvatskih proljećara. Tri godine kasnije došao je Ustav koji je bio dobra stvar. Tito ima pozitivnih strana, ali za Hrvate ima više onih negativnih. Tako ga se i percipira', naveo je Milić.

Istaknuo je da na Yutel nije otišao iz uvjerenja već nakon što je Šešelj pobrojao sve one koji nisu Srbi, a vodili su Dnevnik.

Istaknuo je da ga je Franjo Tuđman 1996. Ili 1997. godine pozvao na prijem nakon čega je počeo raditi na HRT-u. Istaknuo je da bi vozio 30 kilometara radi dobre janjetine i sto kilometara radi prstaca. Govoreći o svojim porocima viskiju i kocki kazao je kako viski pitanje mjera, a da mu je kod kocke uvijek bilo izazovno da zaradi nešto lako mimo plaće.  


Reci što misliš!