Događaji

Nedjeljom u dva

Pernar demonstrativno napustio Nedjeljom u 2

Pernar demonstrativno napustio Nedjeljom u 2

Nakon pet godina gost kod Stankovića bio je Ivan Pernar, no ovo gostovanje trajalo je svega 15-ak minuta. Naime, nakon što su kao temu otvorili HRT i plaćanje pristojbe, Pernar se naljutio što je Stanković njegovo izlaganje o Palestini i Izraelu želio prekinuti potpitanjem, pa je nakon kratke rasprave napustio studio uz tvrdnju da mu Stanković ne dozvoljava da dovrši odgovor na pitanje.

 

"Ja vidim da mi ne dozvoljavate da odgovorim, ja vam izlazim iz emisije. Svako dobro", rekao je Pernar nakon 15 minuta gostovanja u emisiji, mahnuo i otišao iz kadra.

Kako je do toga došlo i što su sve rekli jedan drugome, pročitajte u nastavku.

O Sinčiću

Kako to da više nema Sinčića, dosad ste gurali njega, pitao je na početku Stanković, a Pernar mu je kratko odgovorio: "Pitate besmislena pitanja".

O poreznoj reformi

"Nije problem da se naše plaće zamrznu. Problem je da se plaće političara dižu. Ugostitelji će propasti ako im naraste PDV. Zato su i pristali na fiskalizaciju, zbog smanjenja PDV-a, a sad će ih ovo uništiti. Mi se fiskalizaciji protivimo jer je cilj kontrola svake transakcije i prelazak na bezgotovinsko plaćanje. To je mjera usmjerena na prava građana.", rekao je Pernar.

"MOSTov amandman ću podržati, ali ću sam zakon odbaciti. Siromašni će plaćati više, hrana će poskupit, a plaće neće porasti. Smatram da je riječ o nastavku poreznog terora i politike superhika, "uzmimo siromašnima, dajmo bogatima", nastavio je Pernar.

Otkrio je da je bliži SDP-u jer se ne koriste udbaškim metodama poput HDZ-a. "HDZ nam je nakon izbora uputio poruku da moramo podržati Plenkovića inače će nam se osvetiti. Radi se o jezivoj stranci, sve kontroliraju. Čim smo odbili ponudu krenulo je medijsko bombardiranje po nama, prikazivali su nas kao kriminalce", objasnio je Pernar.

O HRT-u

"HRT je partijska televizija u službi HDZ-a", rekao je Stankoviću Pernar. "Samo na katering potrošili su milijune kuna, imate presudu koju je Vrhovni sud srušio, i Sanader odjednom nije kriv. HRT je ignorirao sav taj kriminal, a svaki dnevnik je počinjao s vijestima o HDZ-a. Prenosili su i skup HDZ-a četiri sata.", nastavio je Pernar.

Stanković ga je zatim pitao zar nije jednom izjavio da nema televizor i ne plaća pretplatu?

"Igrom slučaja imam televizor, ali neću plaćati pretplatu nikad, pogotovo ne monstrumu Hanžekoviću", odgovorio je Pernar a zatim se vratio na objašnjenje presude Sanaderu i HDZ-u.

"Informativni program HRT-a je horor film, zbog količine propagande", objasnio je Pernar Stankoviću.

Što bi napravili s ljudima, što s kulturni i obrazovanim programom? , pitao je Stanković nakon što je Pernar rekao da pristojbu treba ukinuti.

"Sve što spominjete je podređeno jednom cilju, držanju naše zemlje pod dominacijom Washingtona i Bruxellesa. Npr. spoznaja o monetarnom sustavu za obrazovni program HRT-a nije bitan", rekao je Pernar. Stanković ga je pitao gleda li obrazovni program? "Ne, ali znam da toga nema", odgovorio je Pernar.

Pa kako znate ako ne gledate?, pitao je Stanković "Zato jer bi prvi saznao, prije vas, da je tako nešto objavljeno" odgovorio je.

"Kulturni odnosno povijesni program, toga uopće nema. Većina ljudi ne zna da je Izrael država stvorena na etničkom čišćenju.", započeo je Pernar, a Stanković ga je u jednom trenu zaustavio.

"Da rezimiramo, ne treba ništa od tih programa na HRT-u"?, pitao ga je Stanković.

"Ako mi nećete dati da odgovorim, ja ću napustiti emisiju", kazao je Pernar, na što mu je Stanković kazao da mu mora neko pitanje postaviti. "Postaviti ćete mi ga kad vam odgovorim", rekao je Pernar.

"Ne, postavit ću vam kad ja hoću", nije se dao Stanković.

"Ja ću otići ovog trena iz emisije ako mi ne dozvolite da odgovorim do kraja", nastavio je Pernar a Stanković ga je pokušao umiriti riječima: "Nemojte se žestiti, samo vas pitam...", "Ako mi ne date da odgovorim do kraja na pitanje, napustit ću emisiju.", nastavio je Pernar.

"Ja vidim da mi ne dozvoljavate da odgovorim, ja vam izlazim iz emisije. Svako dobro", rekao je Pernar, mahnuo i otišao iz kadra.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.


 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.