Događaji

sustavna kontrola

Zbog gužvi na granicama policija maksimalno angažirana

Zbog gužvi na granicama policija maksimalno angažirana
Zarko Basic/PIXSELL

Sustavne granične kontrole stvorile su najavljene gužve na graničnim prijelazima. Na Bregani se trenutno u koloni od jednog kilometra čeka sat vremena, a veće gužve očekuju se u poslijepodnevnim satima

Hrvatska policija je angažirala maksimalan broj djelatnika kako bi smanjila gužve i na Bregani otvorila šest izlaznih traka, kazao je šef smjene na tom graničnom prijelazu Darko Golubović, koji umiruje situaciju.

"Što se tiče tehničke prirode, sve trake su u funkciji, tako da od strane policije nema nikakvih problema ni zastoja. Radi se najnormalnije, u ove blagdanske dane ništa neuobičajeno. Od Ravnateljstva smo dobili uputu da idemo na ciljanu kontrolu, što znači da se provjeravaju državljani trećih zemalja. Izuzetak je da se ne gledaju djeca, da se ne gledaju starci, da bi se što manje stvarale gužve.", pojasnio je Golubović.

Ipak, putujete li danas preko Slovenije, naoružajte se strpljenjem. Načelnik uprave za granicu Zoran Ničeno savjetuje.

"U slučaju velikih gužvi na prilazima pojedinih graničnih prijelaza, hrvatska policija će preusmjeravati promet na manje opterećene granične prijelaze. Preporučamo putnicima da prate Hrvatski autoklub i informacije koje će biti točne i ažurne preko ili stranica ili vijesti.", savjetuje Ničeno.
 


Reci što misliš!