Događaji

Potraga

Nastavljena potraga za nestalim roniocem iz Budimpešte

Nastavljena potraga za nestalim roniocem iz Budimpešte

Ronioc je nestao kod rta Ploče, između Rogoznice i Ražnja

Jutros oko osam sati nastavljena je potraga za 53-godišnjim mađarskim turistom iz Budimpešte koji je jučer otišao na organizirano ronjenje kod rta Ploče između Rogoznice i Ražnja, ali nije izronio, priopćila je Policijska-uprava šibensko kninska.

U potragu za nestalim Mađarom uključeni su ronioci Interventne postrojbe šibenske policije i helikopter.

Mađarski turist iz Budimpešte, kako je izvijestila šibenska policija, s još tri svoja sugrađanina ima prijavljen boravak u uvali Stivančica kod Rogoznice, a jučer oko 12,15 sati svi su otišli na ronjenje u organizaciji ronilačkog kluba Veliko plavetnilo iz Kaštel Gomilice, čiji su članovi četvorica mađarskih turista.

I dok 21-godišnji instruktor ronjenja i 19-godišnji mladić nisu imali nikakvih problema, trećem mladiću u dobi od 21-godinu nakon izrona je oko 14,45 sati pozlilo te je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Šibenik, a potom u Split, u barokomoru gdje je zadržan jer je utvrđeno da je zadobio blaži oblik dekompresijske bolesti.

Potraga za nestalim 53-godišnjakom u moru oko rta Ploče jučer je zbog nevremena na rogozničkom području bila otežana, a nakon što do 18,30 sati ronioci šibenske policije nisu uspjeli pronaći unesrećenog ronioca, potraga je nastavljena danas.


Reci što misliš!