Događaji

Sućuraj: hrabri dida Ante spasio malenu Dankinju iz tonućeg automobila

Sućuraj: hrabri dida Ante spasio malenu Dankinju iz tonućeg automobila

Dida Ante posta je superheroj! – u jednoj je rečenici trogodišni Jakov Dropulić “opjevao” junačko djelo Ante Štrbića, koji je u utorak oko 13.30 u Sućurju na otoku Hvara iz automobila koji je upao u more spasio malu Dankinju, piše Slobodna Dalmacija.

Osmogodišnja Caroline Skott zamalo je stradala u zaista bizarnoj nesreći koja je tog popodneva digla cijelo mjesto na noge, da nije bilo jednog heroja: 65-godišnjaka iz Stabline kod Ploča, koji ljeti živi na Hvaru s obitelji supruge Ivke.

"Nije to ništa, auto je upao u more, a na zadnjem sicu dite. Skočija sam u more i kroz otvoreni prozor izvuka uplakanu djevojčicu, koja je bila u stanju šoka. Jadno dite vrištalo je od straha. Doplivali smo do obale, di sam je preda u ruke ocu'', kazao je o svojem herojskom činu Ante, te ulogu “glasnogovornice” prepustio svojoj nevjesti Zdravki Dropulić, supruzi njegova posinka Tomislava i majci trogodišnjeg Jakova, koja nam je ispričala detalje događaja koji je na noge diglo cijelo mjesto.

''Svekar se vratio doma sa svog uobičajenog podnevnog kupanja i uopće nije ni želio govoriti o događaju, a kamoli o tome kako je on spasio curicu. No zahvale koje su mu uputili mještani razotkrile su njegovo junačko djelo'', rekla je Zdravka o događaju koji se zbio na samoj rivi.

Kako govore svjedoci, četveročlana obitelj Skott iz Danske došla je na sedmodnevni odmor, 58-godišnji otac Jeppe i 44-godišnja majka Scarlott, te dvije kćeri, 12-godišnja Maria i 8-godišnja Caroline.

Automobil, mazdu 5, otac je zaustavio pred Turističkom zajednicom, pa su on i supruga ušli unutra raspitati se o adresi apartmana koji su unajmili, ni ne sluteći da će sljedeće minute u njihov život unijeti šok i strah.

Naime, starija kći Maria također je nakon njih izišla iz automobila, zalupila vratima i u tom se trenutku vozilo pokrenulo i počelo kliziti prema moru, nekih pet, šest metara. Očito ručna kočnica nije bila podignuta i mazda 5 uhvatila je putanju za – u more.

Doplivao je do mene i oca Jeppea te je malu Caroline neozlijeđenu predao ocu u ruke.

Tako je djevojčica spašena iz tonućeg automobila brzom reakcijom Ante Štrbića.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.