Događaji

Afere

Vlada Ive Sanadera - rekorder po broju afera!

Vlada Ive Sanadera - rekorder po broju afera!

Kao osoba s daleko najviše afera navodi se ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, te potpredsjednica Vlade RH, Jadranka Kosor

Vlada Ive Sanadera ostat će upamćena kao ona s najviše afera u povijesti

Vlada Ive Sanadera ostat će upamćena kao ona s najviše afera u povijesti, piše Poslovni dnevnik. U prilog tome, navodi brojne afere većine članova vlade.

Međutim, kao osoba s daleko najviše afera navodi se ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, te potpredsjednica Vlade RH, Jadranka Kosor.

Ona je tako najnovijom aferom s pomoćnicom Zdenkom Ninić koja se nalazi pod istragom zbog zloporabe položaja i ovlasti, postala svojevrsna rekorderka po broju afera kojima "pomaže" ovoj vladi da zadrži titulu "vlade s najviše afera u povijesti".

Kosorica je, baš kao i u prijašnjim slučajevima, pokušala riješiti problem tako što je brzinski razriješila dužnosti dotičnu pomoćnicu. Podsjetimo se, na samom početku mandata Jadranka Kosor otpustila je dvoje svojih pomoćnika - Štefaniju Bortek Knešaurek i Marijana Križića, jer navodno nije znala da se protiv njih vodi istraga zbog financijskih malverzacija.

Jadranka Kosor je najnovijom aferom sa Zdenkom Ninić postala svojevrsna rekorderka po broju afera

Prisjetimo se i "slučaja Beštek" kada je Jadranka napadala svoga prethodnika na ovoj poziciji, SDP-ovca Ivicu Pančića. Pančić je, naime, tvrdio kako je ratni invalid Beštek nezakonito primao tisuće kuna pomoći, što se kasnije potvrdilo kao istinito. Ona se tada riješila i njega. Uz malo više muke riješila se i Jadranke Cigelj koja ju je optuživala da je upravo ona naložila sigurnosnu provjeru članova nevladinih udruga.

Ovdje aferama nije kraj. Jedna od posljednjih afera bila je vezana uz optužbe o protuzakonitom stjecanju stana od 90 kvadrata u Zagrebu, što je čak i Milorad Pupovac koristio kao argument za povlačenje SDSS-ove potpore Vladi. Kosor se prvo branila kako nije znala za ikakve nezakonitosti, a onda je - zašutjela. I ta afera se stišala.

"Nakon odlaska Miomira Žužula i Andrije Hebranga iz Vlade, ostat će upamćena kao ministrica s najviše afera", piše novinar Poslovnog dnevnika, navodeći kako se bliži kraj mandata, te nas podsjeća i na bivše članove Vlade, Miomira Žužula i Andriju Hebranga.

Ministar Kirin također je našao svoje mjesto na 'top listi afera'

Ipak na "top listi afera" svoje mjesto našli su i: Ivica Kirin u serijalu Kiro prosviro, Branko Vukelić i afera Brodosplit, Berislav Rončević sa aferama s helikopterima i vojnicima u Afganistanu, Božidar Kalmeta s namještenim natječajima u cestogradnji.

Marinu Matulović-Dropulić, okrznule su, pak optužbe za sukob interesa zbog zarade na dionicama IGH-a, a Damir Polančec na ovoj listi dijeli vodeću poziciju zbog brojnih privatizacijskih afera, uključujući i najnoviju sa KIM-om.


Reci što misliš!