Događaji

Stipendiranje

Top studentima svečano uručene prve rate Top stipendija

Top studentima svečano uručene prve rate Top stipendija

Ove godine pristiglo je tijekom natječaja rekordnih 685 prijava iz kojih je Stipendijsko vijeće odabralo 100 izvrsnih studenata koji su postali članovi kluba Top studenata

U Vili Weiss danas su svečano uručene prve rate najvećih stipendija u Hrvatskoj u sklopu akcije "Top stipendija za top studente" koju je 2002. pokrenuo tjednik Nacional. Studentima je kartice uručio predsjednik Republike Stjepan Mesić, koji je tom prilikom čestitao svim dobitnicima, te im poručio da nastave i dalje postizati vrhunske rezultate u svom akademskom obrazovanju.

Top studenti s predsjednikom Mesićem, ministrom Primorcem i partnerima akcije

 

Svečanosti su bili nazočni i ministar Dragan Primorac, predstavnici svih hrvatskih sveučilišta, veleučilišta te visokih škola, i predstavnici tvrtki partnera INE, Vipneta, Ingre, Podravke, Diners Cluba Adriatic i HRT-a koji su i ove godine osigurali stipendijski fond u iznosu od 1.200.000,00 kuna za najbolje hrvatske studente. Taj iznos omogućit će da 30 top studenata sljedeće akademske godine prima najveće stipendije u Hrvatskoj u iznosu od 40.000,00 kuna, odnosno 4.000,00 kuna mjesečno u razdoblju od 10 mjeseci.

Inicijativi o regionalnom stipendiranju pokrenutoj prošle godine, i ove godine odazvale su se četiri tvrtke sa zadarskog područja (HSTEC, Turisthotel, Tankerkomerc, SAS strojogradnja) koje su osigurale sredstva za dodatne dvije top stipendije namijenjene studentima zadarskog Sveučilišta.

Ove godine pristiglo je tijekom natječaja rekordnih 685 prijava iz kojih je Stipendijsko vijeće odabralo 100 izvrsnih studenata koji su postali članovi kluba Top studenata koji im omogućava praktične i korisne povlastice kako bi unaprijedili nastavak studija ili osigurali svoje što skorije zaposlenje. Želja utemeljitelja je da se slijedeće godine poveća iznos stipendijskog fonda kako bi se omogućio i veći broj top stipendija za najbolje hrvatske studente.

Ovogodišnja akcija Top stipendija za top studente imala je i dvije novosti; prva je bila usklađivanje akcije s provedbom Bolonjskog procesa čime su se po prvi put za top stipendije mogli prijaviti i studenti hrvatskih veleučilišta i visokih škola, a druga je utemeljenje nagrade "Hrvatski student godine", koju neovisno o Stipendijskoj komisiji jednom od 32 top studenata dodjeljuje redakcija tjednika Nacional.

Tu laskavu titulu ove godine po prvi put dobio je student Slaven Žilić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Akcija Top stipendija za top studente postala je sinonim izvrsnosti studiranja i nacionalni ponos cijele Hrvatske.


Reci što misliš!