Događaji

Vatrogasci

Franković: DORH i Bajić koče istragu o Kornatu

Franković: DORH i Bajić koče istragu o Kornatu

"Mi trenutačno branimo vatrogastvo preko Dražena Slavice koji je još uvijek u pritvoru", rekao je predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca Hrvatske Goran Franković

Predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca Hrvatske Goran Franković izjavio je da predstavnici vatrogasaca u ekspertnoj skupini koja utvrđuje uzroke kornatske tragedije ne žele sudjelovati u radu skupine. Rekao je da DORH i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić koče istragu.

"Vatrogasni stručnjaci izaći će iz ekspertne skupine ako im se ne omogući uvid u sve podatke koje ima glavni državni odvjetnik i DORH", kazao je Franković, izrazivši ogorčenost dosadašnjom istragom. Dodao je kako je vatrogasnoj struci stalo do rasvjetljavanja kornatske tragedije jer žele dokazati da vatrogasci nisu krivi za tragediju. "Mi trenutačno branimo vatrogastvo preko Dražena Slavice koji je još uvijek u pritvoru", rekao je.

Da neki članovi ekspertne skupine ne žele više sudjelovati u njezinu radu potvrdio je i predsjednik Odbora profesionalnih vatrogasaca i Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika. Rekao je da su im neki članovi ekspertne skupine potvrdili da Bajić ne dopušta uvid u sve spise o tragediji.

Interdisciplinarna stručna radna skupina, sastavljena od 30-ak stručnjaka s raznih područja, osnovana je po nalogu ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina tjedan dana nakon kornatske tragedije, sa zadaćom da utvrdi okolnosti požara i stradavanja vatrogasaca na otoku Kornatu 30. kolovoza ove godine.

'Tragediju na Kornatu nije prouzročio eruptivni požar'

Tragediju na Kornatu nije prouzročio eruptivni požar - tvrdi predsjednik Sindikata vatrogasaca Mladen Magdić. Do tih je saznanja došao u suradnji s vanjskim stručnjacima.

Do takvog fenomena dolazi, tvrdi, u kanjonima gdje je 70 posto vegetacije, a ostalo kamenje a na Kornatu je upravo suprotno.

Što je pravi uzrok još uvijek se ne zna!

                                                                                     Dnevnik.hr

 


Reci što misliš!