Događaji

Grad Zagreb

Brestje: Afera ili ne?

Brestje: Afera ili ne?

Iz Grada poručuju da će svi stanovi biti dovršeni do 15. siječnja

Prije četiri dana zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić socijalno najugroženijima uručio ključeve 80 gradskih stanova u Brestju. Međutim ubrzo se ispostavilo da su neki stanovi nedovršeni.

Naime u 12 stanova za invalidne osobe kupaonice nisu prilagođene njihovim potrebama. Cijelu aferu opovrgavaju kako iz grada tako i sami stanari.

''Ja stvarno ne znam zbog čega je nastala takva situacija jer kad su zvali, rečeno nam je da kupaone nisu gotove", rekla je Nataša Sobočan, koja je svoju kupaonicu dobila prije dva dana.

''Svi invalidi su upoznati s tom činjenicom i s njima je to dogovoreno da će oprema za njihove potrebe biti naknadno ugrađivana. Oni su se s tim složili neka bude par dana, pa i nekoliko mjeseci, ali neka bude kako treba'', rekao je savjetnik gradonačelnika Zdravko Čolić.

No čini se kako su ipak u Gradu svjesni svojeg propusta jer se situacija rješava u rekordnom roku. Kako kažu, jedan od razloga kašnjenja radova jest i posebna medicinska oprema potrebna za opremanje takvih kupaonica koju u Hrvatskoj nitko ne proizvodi pa se mora uvoziti. Iz Grada poručuju da će svi stanovi biti dovršeni do 15. siječnja.


Reci što misliš!