Događaji

Studenti

Odobreno 2.519 novih državnih stipendija za 2008.

Odobreno 2.519 novih državnih stipendija za 2008.

Odobreno je 1762 državne stipendije za osobito nadarene redovite studente sveučilišnih i stručnih studija

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa odobrilo je 2.519 novih stipendija za 2008. studentima koji su se prijavili na Natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija i naknada dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija s invaliditetom.

Uz 2519 novih stipendija odobrene su i četiri naknade dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija s invaliditetom. Na natječaj je zaprimljeno 6.837 prijava studenata.

Odobreno je 1762 državne stipendije za osobito nadarene redovite studente sveučilišnih i stručnih studija, za stipendije studenata deficitarnih studija i za državne stipendije studentima koji su se obvezali da će se nakon završetka studija zaposliti na područjima od posebne državne skrbi ili na otocima.

Za kategoriju redovitih studenata slabijeg imovinskog stanja, odobreno je 611 stipendija. U kategoriji redovitih studenata - djece osoba poginulih, umrlih i nestalih te djece mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata i mirnodopskim vojnim i civilnim invalidima rata, odobreno je 11 stipendija.

U kategoriji redovitih studenata s prebivalištem u Gradu Vukovaru koji su se obvezali da će nakon završetka studija raditi na području Grada Vukovara najmanje dvostruko više vremena od vremena za koje su primali stipendiju, odobreno je 95 stipendija.

U kategoriji redovitih studenata studija koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili u udomiteljske obitelji, a koji su dokazali svoj status odgovarajućim potvrdama odobreno je 8 stipendija.

U kategoriji redovitih studenata sveučilišnih i stručnih studija s invaliditetom odobrene su 32 državne stipendije. U kategoriji studenata poslijediplomskih studija s invaliditetom dodijeljene su četiri naknade za pokriće dijela troškova školarine poslijediplomskog studija.


Reci što misliš!