Događaji

Pariz

U Parizu ugašen Olimpijski plamen

U Parizu ugašen Olimpijski plamen

Unatoč velikom osiguranju, policija nije uspjela osigurati nesmetani prolaz baklje

Olimpijski plamen danas je ugašen malo nakon 13:30 sati dok se približavao zgradi francuske televizije blizu mosta Garigliano iz 'tehničkih razloga', objavila je francuska policija, da bi u 13,50 sati bio ponovno upaljen blizu mosta Issy-les-Moulineaux (jugozapadni dio Pariza).

Plamen je najprije ugašen i stavljen u autobus iz 'tehničkih razloga', objavila je pariška policija. Prolazak Olimpijske baklje bio je kaotičan zbog prosvjeda nekoliko stotina tibetantskih i ostalih protestanata, a unatoč velikom osiguranju, policija nije uspjela osigurati nesmetani prolaz baklje.

Prosvjednici su, noseći tibetanske zastave, sjedili na cesti ispred mosta Garigliano, blokirajući tri minute autobus u kojem je bila olimpijska baklja, nakon čega je policija evakuirala autobus.

Prolazak Olimpijske baklje bio je kaotičan zbog prosvjeda nekoliko stotina tibetantskih i ostalih protestanata (Foto: 24 sata)

Autobus i plamen su nakon toga ušli u tunel kroz koji je baklju nosila hendikepirana sportašica u kolicima, a onda ju je predala sljedećem sportašu. Iz neobjašnjivih razloga povorka s bakljom je napravila polukrug da bi vratila plamen u autobus. Kako se moglo vidjeti na televizijskim snimkama baklja je bila ugašena.

Nešto prije toga, petnaestak pripadnika 'Reportera bez granica' (RSF) vezalo se lisicama na Javelu čime su dodatni usporili prolazak baklje.

Sat vremena nakon silaska s Eiffelovog tornja baklja nije prošla više od dva kilometra, a trebala je proći 28 kilometara.

Pariška policija ubuduće će osigurati koridor od 200 metara oko 'nosača' baklje, a to će osigurati snagama od čak 65 motocikala, 100 'joggirajućih' i 100 policajaca na rolama i sa preko 50 vozila u kojima će biti oko 200 policajaca.


Reci što misliš!