Događaji

"Rutinska obuka"

Princ William vojnim helikopterom sletio u vrt svoje djevojke

Princ William vojnim helikopterom sletio u vrt svoje djevojke

List New of the World izvijestio je kako je 25-godišnji William zatražio dopuštenje roditelja svoje djevojke za slijetanje u njihovu vrtu u Berkshireu s obzirom da je sletno mjesto u Hampshireu u tom trenutku bilo zauzeto

Britanski princ William vojnim se helikopterom 3. travnja spustio u vrt svoje djevojke Kate Middleton, a ministarstvo obrane izvijestilo je da mu je slijetanje odobreno u sklopu rutinske obuke i uz objašnjenje da piloti koji se obučavaju za akcije u Iraku i u Afganistanu moraju biti sposobni sletjeti i na manje površine.

List New of the World izvijestio je kako je 25-godišnji William zatražio dopuštenje roditelja svoje djevojke za slijetanje u njihovu vrtu u Berkshireu s obzirom da je sletno mjesto u Hampshireu u tom trenutku bilo zauzeto.

Helikopter kojim je upravljao princ William sletio je u vrt Middletonovih, gdje se zadržao oko 20 sekundi, a princ William i ostali članovi posade pritom se nisu iskrcavali iz helikoptera.

Jedan od RAF-ovih bivših pilota, vojni analitičar Jon Lake za News of the World je rekao kako je Williamovo slijetanje u vrt roditelja njegove djevojke "potpuno neprikladno i smiješno", no iz ministarstva obrane kazali su kako je prinčeva akcija bila u potpunosti opravdana, u sklopu njegove četveromjesečne obuke. "Posade vojnih zrakoplova rutinski prakticiraju slijetanje na manjim površinama. To je vrlo važan dio njihove obuke za vojne akcije", stoji u priopćenju ministarstva.


Reci što misliš!