Događaji

HHO: Izabrani novi članovi vodećih tijela

HHO: Izabrani novi članovi vodećih tijela

Puhovski je kazao da je "slučaj Pukanić" bio samo povod da se vidi razlika između njega i Banca

Na Plenumu Hrvatskoga Helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) izabrani su novi članovi vodećih tijela HHO-a s mandatom od jedne godine, priopćeno je danas iz te nevladine udruge.

Na Plenumu HHO-a, održanuu srijedu u nazočnosti 18 članova, za zamjenicu predsjednika HHO-a izabrana je Tatjana Burjačenko-Grubiša, za rizničara Danijel Žderić, te za članove Izvršnog odbora Berta Dragičević, Vlatko Silobrčić, Jusuf Šehanović i Dragomir Vojnić.

U članstvo HHO-a primljeni su Đorđe Gardašević, Mladen Godek, Dražen Lalić i Zvonimir Šikić. Iz HHO-a je istupio Žarko Puhovski, stoji u priopćenju HHO-a, u kojem se ne navodi razlog zbog kojeg je istupio.

Puhovski je izjavio kako je jedan od razloga njegova izlaska iz HHO-a to što - "iako je HHO posljednjih mjeseci postigao neke uspjehe, cijena (uspjeha) bila je uvođenje jedne vrste stege koja je primjerenija strankama, nego nevladinoj organizaciji".

Povod izlasku bio je i nedavni intervju predsjednika HHO-a Ive Banca tjedniku "Globus" u kojem je, rekao je Puhovski, Banac izjavio da HHO treba izliječiti od njega (Puhovskog). "Ja sebe ne mogu ocijeniti kao bolest", rekao je.

Puhovski je kazao da je "slučaj Pukanić" bio samo povod da se vidi razlika između njega i Banca.


Reci što misliš!