Događaji

Prosvjed

Srednjoškolci ponovno prosvjedovali

Srednjoškolci ponovno prosvjedovali

Kao glavni problem isticali su nedovoljnu informiranost o svemu u vezi državne mature

Hrvatski srednjoškolci ponovno su prosvjedovali zbog uvođenja državne mature. Njih nekoliko stotina okupilo se u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Karlovcu. Kao glavni problem isticali su nedovoljnu informiranost o svemu u vezi državne mature.

Ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u Zagrebu prosvjedovalo je tristotinjak učenika prvih i drugih razreda zagrebačkih srednjih škola, a prosvjed je završio nakon susreta s predstavnicima Ministarstva. Dio učenika primili su državni tajnici Radovan Fuchs i Želimir Janjić. Nakon razgovora učenici su rekli da podupiru provođenje državne mature već za svoju generaciju.

Sven Opravić, jedan od petero učenika koji su bili na tom razgovoru, rekao je da je najveći problem što učenici nemaju dovoljno saznanja o državnoj maturi. Potvrdio je da je prosvjed bio otkazan, kako su i pisali mediji, no unatoč tome danas su se okupile pojedinačne skupine učenika koje su ipak odlučile prosvjedovati.

U Splitu je prosvjedovalo oko 250 učenika prvog i drugog razreda nekoliko splitskih srednjih škola, u Karlovcu više stotina učenika nekoliko srednjih škola iz Karlovca i Duge Rese, poglavito drugi razredi, a u Osijeku tristotinjak učenika drugih razreda.


Reci što misliš!