Događaji

Marija Bistrica

Proslavljen blagdan Majke Božje Bistričke

Proslavljen blagdan Majke Božje Bistričke

Fra Zvjezdan Linić, koji je predvodio misu, pozvao je vjernike da se u borbi dobra protiv zla koje, kako je rekao, nameće svoje norme, opredijele za pravu stranu kako ne bi bile ugrožene obitelji vjernika

U Mariji Bistrici proslavljen je danas Dan zaštitnice tog svetišta - blagdan Majke Božje Bistričke i 10. obljetnica beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca.

Fra Zvjezdan Linić, koji je predvodio misu, pozvao je vjernike da se u borbi dobra protiv zla koje, kako je rekao, nameće svoje norme, opredijele za pravu stranu kako ne bi bile ugrožene obitelji vjernika.

"Đavo danas više i ne skriva svoje nakane, već se pokazuje i vlada medijima, politikom i javnim životom namećući neke svoje norme: materijalizam, promiskuitet i pornografiju, suprotno Božjim zapovijedima. No, dobro će uvijek pobijediti zlo makar je danas dobro ugroženo i nekim novim državnim zakonima. Mogu oni izmisliti bilo što, ali pobjeda je uvijek na strani dobra", istaknuo je fra Zvjezdan Linić.

"Držimo se Marijine poruke: 'Učinite sve što vam Isus kaže.' S Marijom uđimo u školu evanđelja i budimo učenici Isusu pa će i ovaj svijet biti otvoren za Kraljevstvo Božje", rekao je fra Zvjezdan Linić, dodajući kako je vrijeme da se vjernici opredijele za pravu stranu.

Katolička crkva i ostale vjerske zajednice tražile su da Zakon o suzbijanju diskriminacije ne sadržava odredbu o diskriminaciji koja se temelji na rodnom identitetu i izražavanju jer smatraju da je to suprotno zakonima koji štite "obitelj i brak kao prirodnu zajednicu žene i muškarca" i "ugrožava vrijednosti na kojima je utemeljeno hrvatsko društvo".

Kako je Zakon proteklog tjedna prihvaćen s tom odredbom, počele su stizati i kritike iz Crkve.


Reci što misliš!