Događaji

Oluja

Slovenija: Četvero ozlijeđenih u oluji

Slovenija: Četvero ozlijeđenih u oluji

Četiri osobe su ozlijeđene kad se stablo srušilo na auto u Kamniku u središnjoj Sloveniji gdje je oluja nanijela teške štete na kućama

U olujnom nevremenu koje je jučer poslijepodne pogodilo Sloveniju četiri su osobe lakše ranjene, a stotine kuća ostalo je bez krovova, javili su slovenski mediji.

 Oluja je pogodila središnje i sjeveroistočne dijelove zemlje. Četiri osobe su ozlijeđene kad se stablo srušilo na auto u Kamniku u središnjoj Sloveniji gdje je oluja nanijela teške štete na kućama i ukupnoj infrastrukturi. U susjednim mjestima Medvode i Vodice, oko 120 kuća ostalo je bez krovova, a desetine stabala iščupano je iz korijena, prenosi Hina.

Snažno nevrijeme pogodilo je i Prekmurje, na sjeveroistoku Slovenije. U tuči koja je dosezala veličinu loptica za golf stradalo je gotovo 80 posto usjeva, posebno kukuruza i pšenice. U Murskoj Soboti olujni naleti vjetra odnijeli su krovove s 50-ak kuća, dok su mnoga domaćinstva ostala bez električne energije.

Ministar unutrašnjih poslova Slovenije Dragutin Mate već je počeo obilazak najteže pogođenih područja u Prekmurju. Slovenska agencija STA javlja da je meteorološka služba upozorila da se još jače oluje mogu očekivati tijekom noći i sutra.


Reci što misliš!