Događaji

Pojas Gaze

Gaza: četvero mrtvih i 60 ranjenih u sukobima Hamasa i Fataha

Gaza: četvero mrtvih i 60 ranjenih u sukobima Hamasa i Fataha

Glasnogovornik Hamasovih snaga sigurnosti izjavio je da su se sukobi smirili danas popodne nakon što su neki članovi traženog klana, povezanog s Fatahom, predali

Četvorica Palestinaca su ubijena, a šezdesetak je ranjeno, među kojima sedmorica teško, u sukobima do kojih je došlo u subotu u Gazi između snaga Hamasa i boraca suparničkog Fataha, izvijestili su medicinski izvori.

Sukob je izbio tijekom jutra kada su Hamasove snage u jednoj gradskoj četvrti pokušale uhititi pripadnike obiteljskog klana Helis koji su navodno odgovorni za bombaški napad 25. srpnja u kojemu su ubijena petorica članova Hamasa.

Hamasov glasnogovornik u Gazi Sami Abu Zuhri je optužio obitelj Helis i još neke obitelji koje nije imenovao, da su se "ukopale u jednom bloku kuća i da su iz minobacača gađali policiju Hamasa te ispalili jednu raketu na središte Gaze". Među ubijenima su trojica Hamasovih policajaca.

Glasnogovornik Hamasovih snaga sigurnosti izjavio je da su se sukobi smirili danas popodne nakon što su neki članovi traženog klana, povezanog s Fatahom, predali.

Fatah i Hamas su u sukobu otkako je Hamas u lipnju 2007. nasilno preuzeo vlast u Gazi. Fatah palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa nadzire samo Zapadnu obalu.


Reci što misliš!