Događaji

MVPEI o otetom brodu u Somaliji: posada dobro

MVPEI o otetom brodu u Somaliji: posada dobro

Kako je priopćio Ured glasnogovornika MVPEI-ja, pozivajući se na kontakte zapovjednika broda i brodovlasnika, posada se nalazi na brodu Irene

Svi članovi posade broda "Irene" su dobro, objavilo je u četvrtak Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) koje izvještava o situaciji s tankerom otetim blizu Jemena 21. kolovoza, a na kojem su i dvojica hrvatskih državljana.

Kako je priopćio Ured glasnogovornika MVPEI-ja, pozivajući se na kontakte zapovjednika broda i brodovlasnika, posada se nalazi na brodu Irene.

"I ovom prilikom naglašavamo činjenicu kako je sigurnost posade prioritet za članove pregovaračkog tima koje je angažirao brodovlasnik, te da zbog toga ne mogu s više podataka izlaziti u javnost", dodaje MVPEI u priopćenju.

Japanski tanker MT Irene otet je prošlog četvrtka u vodama kod Somalije, u svijetu jednom od najopasnijih područja po broju piratskih napada. Irene je jedan od četiri broda otetih prošlog tjedna u tom području i otmičari drže oko 130 članova posade.

Ukupno je ove godine u vodama Roga Afrike oteto 30 brodova, a otkupnine se plaćaju od 10.000 dolara naviše.

U četvrtak su agencije prenijele da su somalijski otmičari oslobodili brod u vlasništvu sultanata Oman, a koji su držali otet više od šest mjeseci.


Reci što misliš!