Događaji

Olakšanje

Nije bilo Hrvata na brodu MV Iran Deyanat

Nije bilo Hrvata na brodu MV Iran Deyanat

Brod MV Iran Deyanat oteli su somalski gusari u Adenskom zaljevu, nakon što su krajem kolovoza u tom području oteli četiri strana broda

Na iranskom brodu MV Iran Deyanat, otetom u Adenskom zaljevu krajem kolovoza, nema hrvatskih državljana, utvrdilo je hrvatsko veleposlanstvo dodatnom provjerom, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Brod MV Iran Deyanat oteli su somalski gusari u Adenskom zaljevu, nakon što su krajem kolovoza u tom području oteli četiri strana broda, a među njima i jedan japanski s dvojicom Hrvata među posadom.

Mediji su prenijeli pisanje indijskog lista Times of India da posadu iranskog broda otetog 22. kolovoza čini 29 osoba, Indijaca, Iranaca i Hrvata. I prve provjere koje su obavili MVPEI te Sindikat pomoraca Hrvatske kazivale su da nema drugih otetih Hrvata, osim Mila Načevskog i Alda Raimunda, zatočenih na otetom japanskome brodu MT Irene.

Adenski zaljev najopasnije je mjesto u svijetu za brodare zbog gusarskih napada na brodove. Krajem kolovoza u tjedan dana oteta su čak četiri broda. Otmice se najčešće rješavaju plaćanjem otkupnine od 10 tisuća dolara na više, a pregovori o oslobađanju broda MT Irene još traju.


Reci što misliš!