Događaji

Akcija spašavanja

Francuska vojska oslobodila taoce somalijskih pirata

Francuska vojska oslobodila taoce somalijskih pirata

Jedan je pirat ubijen a šestorica zarobljena u napadu koji se dogodio pred zoru a u kojem je sudjelovalo oko 30 vojnika

Francuski komandosi danas su napali luksuznu jahtu kako bi oslobodili dvoje francuskih talaca koje su zbog otkupnine zarobili somalijski pirati, rekao je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, a prenosi Totalportal.hr

Jedan je pirat ubijen a šestorica zarobljena u napadu koji se dogodio pred zoru a u kojem je sudjelovalo oko 30 vojnika. Oslobođeni taoci i zarobljeni pirati prebačeni su na francuski vojni brod koji plovi prema Djiboutiju gdje Francuska ima vojnu bazu.

"Ova je operacija upozorenje svima koji su upleteni u kriminalne aktivnosti. Francuska neće prihvatiti da se zločin isplati", rekao je Sarkozy nakon operacije.

Francuski su vojnici protiv somalijskih pirata djelovali drugi put ove godine. U travnju su francuski komandosi zarobili šestoricu pirata nakon što je bila plaćena otkupnina za jednu drugu francusku jahtu i njenu 30-ročlanu posadu.

Francuski par koji je danas oslobođen naoružani napadači zarobili su 2. rujna i zatražili otkupninu od nešto više od 1,4 milijun dolara te oslobođenje pirata uhićenih u travnju.

Sarkozy je rekao da su oslobođeni Francuzi, koji su plovili na jahti od Australije do Francuske, u dobrom zdravstvenom stanju.


Reci što misliš!