Događaji

Koordinacija braniteljskih udruga

Prosvjed kninskih branitelja iz Domovinskog rata u ponedjeljak

Prosvjed kninskih branitelja iz Domovinskog rata u ponedjeljak

Prosvjed upozorenja Vladi i državnim službama počet će u 11.55 sati i simbolično je nazvan „Pet do 12"

Koordinacija svih kninskih branitelja najavila je javni prosvjed ispred Ureda za područja državne skrbi u Kninu u ponedjeljak, 1. prosinca, zbog svojih neriješenih stambenih pitanja. Prosvjed upozorenja Vladi i državnim službama počet će u 11.55 sati i simbolično je nazvan „Pet do 12".

Glavni razlog prosvjeda jest neažurnost Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstava u odgovoru na pitanje zašto je usporen proces dodjele darovnica državnih stanova i kuća hrvatskim braniteljima. Zahtjeve za darovnice podnijelo je oko tisuću branitelja iz kninskog kraja, a do sada je dodijeljeno 116 stanova i 45 kuća.

Branitelji najviše prozivaju državnog tajnika iz Čobankovićeva ministarstva Milivoja Mikulića te dopredsjednika Vlade Slobodana Uzelca kojima su uputili poziv na razgovor oko stambenog zbrinjavanja na koji se dužnosnici nisu odazvali.

Ukoliko i nakon javnog prosvjeda ne dobiju nikakav odgovor, branitelji će opet za tjedan dana organizirati masovni prosvjed svih građana Knina.


Reci što misliš!