Događaji

Posljedice globalnog zatopljenja?

Nevrijeme diljem Europe

Nevrijeme diljem Europe

U istočnom Tirolu većina dolina je posve izolirana, a podignuta je i razina uzbune od lavina na stupanj četiri od ukupno pet. U francuskim je, pak, Alpama više od 45 tisuća domaćinstava ostalo bez struje

Kiša i jak vjetar koji su u srijedu zahvatili Italiju, odnijeli su i treću žrtvu u noći na petak. Tiber koji je u Rimu nabujao do razine neviđene u posljednjih četrdeset godina, kako je rekao Guido Bertolaso, načelnik civilne zaštite, mogao bi se u petak izliti iz korita, prenosi HRT .

Olujno nevrijeme i snijeg izazvali su kaotično stanje u južnoj Austriji. Nekoliko dolina odsječeno je od svijeta, od Hermagora do Villacha zatvoreni su dječji vrtići i škole, javni prijevoz je u prekidu, a prometnice su osim snijegom zakrčene i stablima.

U Gornjoj Koruškoj i Karavankama više od tri tisuće domaćinstava ostalo je bez struje, a vatrogasci su samo u dolini Lesacha morali 60 puta izlaziti na teren kako bi uklanjali oborena stabla i skidali snijeg s krovova.

U istočnom Tirolu većina dolina je posve izolirana, a podignuta je i razina uzbune od lavina na stupanj četiri od ukupno pet. U francuskim je, pak, Alpama više od 45 tisuća domaćinstava ostalo bez struje.

U Rimu je proglašeno izvanredno stanje. Rijeka Aniene, koja prolazi sjeveroistokom grada, izlila se iz korita. Policija je blokirala ceste prema Rimu. Ondje sa strepnjom prate vodostaj Tibera.


Reci što misliš!