Pojas Gaze
Hamas objavio kraj primirja s Izraelom u Gazi
"Zatišje je gotovo", rekao je Hamasov dužnosnik Ayman Taha
Hamas je u četvrtak objavio kraj šestomjesečnog primirja s Izraelom u pojasu Gaze, otvarajući mogućnost eskalacije prekograničnih sukoba, javlja Reuters
"Zatišje je gotovo", rekao je Hamasov dužnosnik Ayman Taha o primirju svojedobno postignutom uz posredovanje Egipta, nakon završetka razgovora s palestinskim frakcijama u Gazi.
Primirje, za koje Hamas kaže da je trebalo isteći 19. prosinca, neće se obnavljati jer "neprijatelj nije poštivao obveze" o popuštanju blokade u Pojasu Gaze i prekidu svih napada, rekao je Taha.
Hamas time samo što nije zaprijetio trenutačnom eskalacijom napada na Izrael, koji se nadao produženju primirja i doima se umornim od sukoba koji bi na objema stranama mogao uzrokovati velike gubitke.
Europska unija je u izjavi pozvala na "trenutačni prekid" i raketnih palestinskih napada i upada izraelskih snaga na palestinske teritorije.
Vezane vijesti
-
-
-
"Očekujemo od međunarodne zajednice da podrži našu operaciju kojom želimo promijeniti stanje na terenu i donijeti mir za stotine tisuća Izraelaca koji žive na dometu raketa ispaljenih iz pojasa Gaze", rekla je Livni
-
Glasnogovornik Hamasovih snaga sigurnosti izjavio je da su se sukobi smirili danas popodne nakon što su neki članovi traženog klana, povezanog s Fatahom, predali
Izdvojeno
-
Najviše vrijednosti na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 23 i 25 °C. Popodne i navečer porast naoblake, zatim i kiša
-
Kako proslaviti rođendan, onako kako oni to najbolje znaju, radno. Ovog vikenda za 10.rođendan kluba BBK Pakoštane bilo je domaćini Nacionalnog prvenstva MTB-a u kategoriji maraton.
-
Domaćini su od početka bili bolja momčad, s raznovrsnijom i strpljivijom igrom, dok je Zadar sve više zaostajao kako je vrijeme prolazilo...
-
Fermentirana hrana je upravo ono što naziv sugerira: hrana koja je očuvana procesom fermentacije, pri čemu bakterije i kvasac razgrađuju šećere. Čak i ako niste svjesni, vjerojatno već unosite fermentirane namirnice u svoju prehranu.
Reci što misliš!