Događaji

Huligani

Huliganski ispadi 'preselili' u Zagreb

Huliganski ispadi 'preselili' u Zagreb

Obojica su bili pijani. Kod 23-godišnjaka je utvđeno 0,94 promila alkohola u krvi, a kod 32-godišnjaka 1,99 promila alkohola u krvi. Smješteni su u posebne prostorije do otrežnjenja

Nakon sramotnih izgreda u Zadru, gdje je gradonačelnik Živko Kolega s Narodnog trga, zbog srpske, skinuo sve zastave natjecatelja u rukometu, kamenovanja srpskog automobila i pretučenog Makedonca te lažne dojave o bombi u hotelu, huliganski su se ispadi preselili i u Zagreb, javlja HTV

Sinoć su dvojica pijanih muškaraca oko 23 sata u šatoru na Trgu bana Jelačića skinula srpsku zastavu kako bi je zapalili. Zastavu je sa stropa, gdje je visjela sa zastavama ostalih zemalja sudionica Prvenstva, skinuo 23-godišnji M.C. i, zajedno s 32-godišnjim T.K., pokušao zapaliti upaljačem. U tome ih je spriječio zaštitar, koji ih je izbacio iz šatora, a kad su isto pokušali učiniti i na središnjem zagrebačkom trgu, zaustavili su ih policajci i priveli.

Obojica su bili pijani. Kod 23-godišnjaka je utvđeno 0,94 promila alkohola u krvi, a kod 32-godišnjaka 1,99 promila alkohola u krvi. Smješteni su u posebne prostorije do otrežnjenja.

Budući da se oni nalaze u posebnim prostorijama, do otrežnjenja tek trebamo utvrditi sve činjenice, i vidjeti koja obilježja prekršaja ili eventualno kaznenog djela ispunjavaju. Za sada je sigurno da se radi o prekršaju prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, rekla je Jelena Bikić, glasnogovornica PUZ-a.


Reci što misliš!