Crna Kronika

Nasilje u metropoli

Nakon utakmice pretučena dva zadarska studenta

Nakon utakmice pretučena dva zadarska studenta

Nema težih posljedica brutalnog napada

Dva zadarska studenta u zagrebu J. T. (22) i M. D. (21) čekali su tramvaj na stanici u Novom Zagrebu nakon košarkaške uzakmice između Zagreba i Zadra. Približila im se skupina od petnaestak huligana zamaskiranih u kape i šalove, koji su ih počeli vrijeđati. Ušli su za dvojicom u tramvaj, javlja 24sata.

- Isto bi nam bilo i da smo ostali vani, ali mislili smo da nas neće napasti u tramvaju jer je u njemu bilo ljudi. Ali odmah su krenuli prema nama, stisli nas u kraj i onda je počela kiša šaka. Branili smo se, ali nije bilo pomoći, bilo ih je previše. Vikali su nam da smo zadarske pi.... Bilo je dosta ljudi u tramvaju, ali svi su se stisli i pravili kao da se ništa ne događa. Vikao sam vozaču da stane, ali nije se obazirao – priča J. T.

Na idućoj stanici napadači su ih pokušali izvući vani. J. T. je ostao u tramvaju, a prijatelj je vani dobio još batina. Kasnije su sve prijavili policiji.

- Valjda su nas vidjeli kad smo s ostalim navijačima izlazili iz dvorane. Oni su sjeli na bus i otišli za Zadar, a mi smo krenuli na tramvaj. Još smo u potpunom šoku. Liječnica nam je pregledala oči i glavu, ali rekla je da vjerojatno nijedan nije dobio potres mozga - dodao je J. T.


Reci što misliš!