Događaji

Vrijeme

Ciklona "Oksana" prošla preko Dalmacije

Ciklona

Ciklona 'Oksana', osim kiše, donijela je danas i zimska iznenađenja - susnježicu u zaleđu srednje Dalmacije već na 300 metara nadmorske visine, a snježni pokrivač iznad 700 metara nadmorske visine

Ciklona "Oksana" prošla je danas preko Dalmacije, a sobom je donijela novi val obilnih oborina i ovogodišnji siječanj učinila izrazito kišovitim u tom dijelu Hrvatske, priopćila je večeras Udruga "Crometeo-motrenje i prognoziranje vremena", javlja HRT

"Ciklona 'Oksana' smještena je u srednjem Sredozemlju, a danas je posebice snažno zahvatila područja oko otoka Sardinije i Korzike. Obilne je oborine donijela i krajnjem jugu Dalmacije, gdje su danas dosegnule i 70 litara po četvornome metru", rekao je za Hinu dopredsjednik te udruge Rade Popadić.

"Ciklona 'Oksana', osim kiše, donijela je danas i zimska iznenađenja - susnježicu u zaleđu srednje Dalmacije već na 300 metara nadmorske visine, a snježni pokrivač iznad 700 metara nadmorske visine", objasnio je Popadić.

Po njegovim riječima, današnje oborine što ih je donijela ciklona 'Oksana' pridonijele su da mjesec sječanj ove godine u Dalmaciji bude jedan od najkišovitijih u posljednjih pedesetak godina.

Zbog kiše su pod vodom dijelovi Sinjskog, Imotskog i Vrgoračkog polja, a izlila se i rijeka Cetina, rekao je Popadić. Dodao je kako je današnja obilna kiša u Dalmaciji posljednja ovog tjedna jer se već od srijede do kraja tjedna očekuje suho vrijeme s burom.


Reci što misliš!