Događaji

Pogreb ubijenih

Križevci se opraštaju od obitelji Rošker

Križevci se opraštaju od obitelji Rošker

Dan oproštaja od triju žrtava, inače četverostrukog ubojice Stjepana Roškera, u Križevcima je proglašen danom žalosti

U Križevcima su danas zastave na pola koplja, sugrađani se opraštaju od ubijene obitelji Rošker. Tijekom popodnevna sahranit će se ubijeni Siniša Rošker, njegova kćer 14- godišnja Jasmina i majka Đurđica.

Dan oproštaja od triju žrtava, inače četverostrukog ubojice Stjepana Roškera, u Križevcima je proglašen danom žalosti.

Inače, ubojici koji je pred istražnim sucem gotovo dva sata šutio, danas istječe i 48-satno zadržavanje u bjelovarskom Okružnom zatvoru. Očekuje se da Županijsko državno odvjetništvo u međuvremenu podnese istražni zahtjev i zatraži pritvaranje na 30 dana.

Pedesetogodišnji Stjepan Rošker, koji navodno boluje od PTSP-a, u alkoholiziranom stanju i naoružan puškom i pištoljem u subotu navečer ubio je četri osobe u kući svog bratića. Među žrtvama su Siniša Rošker, njegova 14- godišnja kćer Jasmina, majka Đurđica i Tihomir Matojić, dečko starije kćeri, koji je ozlijedama podlijegao u nedjelju.

Sinišina supruga i njihova starija kćer uspjele su se spasiti i pobjeći kroz kroz prozor te od susjeda pozvati pomoć.

Ubojica je nakon počinjenog masakra pobjegao kroz šumu do obliženjeg mjesta Đurđic. Za njim su cijelu noć tragali lokalni policajci i specijalna jedinica iz Zagreba sve dok ga nisu dobili na mobitel, te se tada odlučio dobrovoljno predati. Prilikom uhićenja izmjereno mu je 0.3 promila alkohola u krvi.

Motiv ubojstva bila je međa u vinogradu.


Reci što misliš!