Događaji

Poziv na toleranciju

Papa pozvao građane Rima da budu tolerantni prema imigrantima

Papa pozvao građane Rima da budu tolerantni prema imigrantima

Papa je govorio na posebnoj sjednici gradskog vijeća kojom je predsjedao gradonačelnik Gianni Alemanno

Papa Benedikt XVI. posjetio je u ponedjeljak rimsku gradsku vijećnicu i pozvao je Rimljane da budu tolerantni i otvoreni prema stranim doseljenicima, javlja DPA

Benediktov posjet gradskoj vijećnici, prvi nekog pape nakon deset godina, događa se u vrijeme napetosti u Rimu i susjednim područjima zbog incidenata u koje su uključeni rumunjski imigranati i Romi iz sirotinjskih prigradskih naselja.

Papa je govorio na posebnoj sjednici gradskog vijeća kojom je predsjedao gradonačelnik Gianni Alemanno.

Rim je postao "multietnička i multivjerska metropola u kojoj je integracija ponekad teška i složena", rekao je Benedikt XVI., ujedno i rimski biskup.

"Rim će naći snagu i osigurat će da svi poštuju pravila suživota i da odbace svaki oblik netolerancije i diskriminacije" ako se bude uzdao u svoje drevne korijene temeljene na kršćanskoj vjeri i vladavini zakona, dodao je.

Papa nije izravno govorio o nizu posljednjih slučajeva silovanja u Rimu i oko njega za koje se vjeruje da su ih počinili stranci, Rumunji i Romi. Također nije spomenuo prošlomjesečni incident kada je dvadesetak maskiranih muškaraca pretuklo četvoricu Rumunja ispred jednog restorana nedaleko od parka u kojem je silovana 14-godišnja djevojčica dva dana ranije. Navodno su je silovala dvojica Rumunja.


Reci što misliš!