Događaji

Nekretnine

Glavaš kupio deset ureda maloljetnom sinu

Glavaš kupio deset ureda maloljetnom sinu

Ovo nije prva nekretnina koju je Glavaš kupio sinu. Glavaš junior već posjeduje stan od 50 kvadrata u Vukovarskoj ulici u Osijeku

U samom centru Osijeka Branimir Glavaš kupio je svom maloljetnom sinu u studenom prošle godine poslovni prostor s deset ureda.

Za nekretninu površine 188,52 kvadratna metra Glavaš je iskeširao milijun kuna ili otprilike 135 tisuća eura, kako stoji u kupoprodajnom ugovoru. Uredi su kupljeni od tvrtke Hospitalija, čiji je direktor Željko Zadro potpisao spomenuti ugovor.

Cijena od 716 eura po četvornome metru izuzetno je povoljna, jer se cijene uredskih prostora u centru Osijeka kreću između 1.500 i 3.000 eura po kvadratnome metru.
Ovo nije prva nekretnina koju je Glavaš kupio sinu. Glavaš junior već posjeduje stan od 50 kvadrata u Vukovarskoj ulici u Osijeku.

Branimir Glavaš, pak, živi u velikom stanu, nešto većem od 200 metara kvadratnih, a posjeduje i raskošnu kuću na moru, u Lukoranu na otoku Ugljanu. Uza sve nabrojano, Glavaš je kupio i grobnicu, nalik na mauzolej, na najljepšem dijelu Anina groblja u Osijeku.

Glavašev stambeni uspon počeo je 1993. kada je nelegalno otkupio stan koji je dobio na korištenje od Vojno-stambene komisije. Taj stan od 154,95 četvorna metara Glavaš kupuje za nevjerojatnih 3.700 njemačkih maraka. Isti stan dvije i pol godine kasnije prodaje Slavonskoj banci za 280.000 njemačkih maraka. Zanimljivo je da se u vrijeme prodaje tog stana nalazio u Nadzornom odboru Slavonske banke, te se radilo o sukobu interesa, piše Jutarnji list.


Reci što misliš!