Događaji

Baš uoči izbora

Hakirane stranice GONG-a, napad ciljan

Hakirane stranice GONG-a, napad ciljan

Unatoč naporima stručnjaka, problem još nije riješen, što govori o ozbiljnosti napada i o tome kako je pomno osmišljen

Početkom prošloga tjedna internetske stranice GONG-a hakirane su te im većina građana na čijim je računalima ugrađena antivirusna zaštita ne može pristupiti. Naime, u stranice je ubačen kôd koji generira pristup sumnjivim internetskim stranicama, potencijalno zaraženim malicioznim programima.

Nakon detaljnih provjera i pokušaja da se stranice vrate u stanje prije napada, GONG-ovci su zaključili da je ovaj napad ciljan. Naime, unatoč naporima stručnjaka, problem još nije riješen, što govori o ozbiljnosti napada i o tome kako je pomno osmišljen.

GONG-ovci su izrazili žaljenje se ovaj napad na, inače dnevno ažurirane internetske stranice GONG-a, koje sadrže brojne korisne podatke, informacije i materijale, dogodio baš uoči lokalnih izbora te se ispričavaju svim korisnicima što im nisu u mogućnosti pristupiti.

Na otklanjanju problema još uvijek se radi,  kako bi svi oni koji im se proteklih dana javljaju u velikom broju tražeći informacije i materijale objavljene na njihovim internetskim stranicama, uskoro mogli normalno pristupiti istima.

Kako je GONG-u ovim napadom nanesena velika šteta u svakom smislu, predstavnice GONG-a jutros su u PU Zagrebačkoj podnijele prijavu protiv nepoznatih počinitelja.


Reci što misliš!