Događaji

Suđenje

Šlogar ne zna je li kriv

Šlogar ne zna je li kriv

Šlogar je u istrazi priznao da je u listopadu 2008. ubio Ivanu Hodak zbog osvete njezinu ocu Zvonimiru Hodaku

Mladen Šlogar zvani Žila (61) nije se želio izjasniti o krivnji za zločin na početku suđenja za ubojstvo odvjetničke vježbenice Ivane Hodak.

Nakon čitanja optužnice koja ga tereti za teško ubojstvo iz bezobzirne osvete, beskućnik Šlogar rekao je da je razumio optužnicu, ali da se ne može o njoj očitovati dok se ne posavjetuje s braniteljem Antoniom Zuićem. Sud smatra kako se Šlogar izjasnio da nije kriv, javlja HTV .

Šlogar je u istrazi priznao da je u listopadu 2008. ubio Ivanu Hodak zbog osvete njezinu ocu Zvonimiru Hodaku.

Odvjetnik optuženoga Antonio Zuić kazao je da nije riječ ni o kakvom preokretu u slučaju, ali da ne zna zašto se Šlogar nije želio očitovati o krivnji.

 Suđenje će se nastaviti 6. listopada, na prvu godišnjicu likvidacije Ivane Hodak.

Iako je kao svjedoke na taj dan najprije pozvao majku i oca pokojne djevojke, predsjednik sudskog vijeća Ivan Turudić je nakon zaključenja današnje rasprave promijenio datum njihova svjedočenja, pa će se zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak i njegova supruga Ljerka Mintas-Hodak na sudu pojaviti 26. listopada.

Sud je prihvatio sve ostale dokazne prijedloge, među kojima i brojna vještačenja o ubojstvu u središtu Zagreba. Odvjetnik optuženog Mladena Šlogara predložio je svjedočenje dvojice policajaca koji su u napuštenom sjeniku u Zaprešiću pronašli pištolj kojim je prema optužnici Šlogar dva puta pucao u Ivanu Hodak.

Suđenje Šlogaru vodi sudac Ivan Turudić, novoizabrani predsjednik Državnog sudbenog vijeća koji je sudio i otmičarima sina Vladimira Zagorca. Policija je prihvatila Šlogarovu tvrdnju da je djevojka ubijena jer Zvonimir Hodak Šlogaru prije 14 godina nije osigurao obećano zaposlenje.

Mediji su pak povezivali ubojstvo s Vladimirom Zagorcem, s ulogom Hrvoja Petrača, poduzetnika osuđenog za otmicu Zagorčeva sina, ljubavnom vezom Ivane Hodak s Petračevim odvjetnikom Ljubom Pavasovićem Viskovićem te s bombaškim atentatom na Ivu Pukanića.

Šlogarove riječi, tvrde u policiji, potkrepljuju i materijalni tragovi poput čahure i grickalice za nokte na kojima je otkriven Šlogarov DNK. Zagrebačko županijsko državno odvjetništvo potkraj srpnja optužilo je Šlogara za teško ubojstvo iz osvete, zbog čega mu prijeti čak 40 godina zatvora.

 


Reci što misliš!