Događaji

Nevrijeme

Filipini: U tropskoj oluji najmanje 72 osobe mrtve ili nestale

Filipini: U tropskoj oluji najmanje 72 osobe mrtve ili nestale

Prema riječima ministra obrane Gilberta Teodora, vojnici, policija i civilni volonteri dosad su spasili više od 4.000 ljudi. Mnogi još uvijek čekaju pomoć sjedeći na krovovima svojih kuća

Dan nakon što je tropska oluja Ketsana prohujala sjeverom Filipina, spasioci zbrajaju žrtve. Najmanje 72 osobe su mrtve ili se smatraju nestalima u najgorim poplavama koje su tu zemlju pogodile u posljednjih 40-ak godina.

Prema riječima ministra obrane Gilberta Teodora, vojnici, policija i civilni volonteri dosad su spasili više od 4.000 ljudi. Mnogi još uvijek čekaju pomoć sjedeći na krovovima svojih kuća.

Filipinske vlasti su u glavnom gradu Manili i još 25 provincija pogođenih olujom proglasili "stanje katastrofe". Od 72 žrtve, potvrđena je smrt njih 51, a još 21 osoba se smatra nestalom u odronima zemlje i vodenim bujicama.

Ketsana je na Filipine u samo 12 sati, naime, sasula količinu vode koja u normalnim uvjetima inače napada u periodu dužem od mjesec dana. Tropska oluja je bila praćena vjetrovima koji brzine od 85 kilometara na sad, koji su na udare postizali i brzinu od 100 kilometara na sat.


Reci što misliš!