Događaji

Terorizam

Kabul: U jakoj eksploziji blizu indijskog veleposlanstva sedam poginulih

Kabul: U jakoj eksploziji blizu indijskog veleposlanstva sedam poginulih

Eksplozija je teško oštetila zgradu trgovačkog centra koja se nalazi preko puta veleposlanstva, a u istoj se ulici nalazi i afganistansko ministarstvo unutarnjih poslova, druge vladine zgrade i brojne trgovine

U snažnoj eksploziji koja se rano jutros dogodila nedaleko od indijskog veleposlanstva u Kabulu, poginulo je sedam ljudi a ranjeno više od 60, javila su dva policijska izvora, prenosi Reuters

Eksplozija je teško oštetila zgradu trgovačkog centra koja se nalazi preko puta veleposlanstva, a u istoj se ulici nalazi i afganistansko ministarstvo unutarnjih poslova, druge vladine zgrade i brojne trgovine, potvrdili su svjedoci.

Na mjesto napada stigla su kola prve pomoći. Neimenovani policijski izvor je rekao da je bombaš samoubojica u automobilu-bombi izazvao eksploziju, što su potvrdili i neki policijski dužnosnici.

Izvor iz indijskog veleposlanstva koje se nalazi nedaleko od afganistanskog ministarstva unutrašnjih poslova je rekao da među indijskim zaposlenicima nema mrtvih, ali da je zid oko veleposlanstva srušen, a prozori razbijeni.

U protekla dva mjeseca u Kabulu je izveden niz samoubilačkih napada.


Reci što misliš!