Događaji

Trafficking

Od 2002. u Hrvatskoj 81 slučaj trgovanja ljudima

Od 2002. u Hrvatskoj 81 slučaj trgovanja ljudima

Od 2002. godine, otkako se u Hrvatskoj bavimo ovim problemom organizirano i intenzivno, zabilježen je 81 slučaj trgovanja ljudima

U povodu Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima, mnogobrojnim nevladinim udrugama na Cvjetnom trgu u Zagrebu pridružile su se i predsjednica Vlade Jadranka Kosor te predsjednica Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima Đurđa Adlešič, javlja HTV .

Gotovo 80 posto trgovanja ljudima za svrhu ima seksualno iskorištavanje, a žrtve su većinom žene.

Od 2002. godine, otkako se u Hrvatskoj bavimo ovim problemom organizirano i intenzivno, zabilježen je 81 slučaj trgovanja ljudima. U prošloj godini pet, a od toga su četiri žene. Više od 85% žrtava trgovine ljudima su žene, dakle djevojke i djevojčice, rekla je tom prigodom predsjednica Vlade.

Premijerka Kosor komentirala je i moguću smjenu Uprave Hrvatskih autocesta, do koje bi trebalo doći idućeg tjedna. Potvrdila je da je taj posao u ovlasti resornog ministarstva, ali i da će Vlada učiniti sve kako bi se uredilo poslovanje javnih poduzeća na svim razinama. No odbila je komentirati hoće li se podizati kaznene prijave ako se utvrde nezakonitosti u poslovanju.

 

 


Reci što misliš!