Događaji

Ratna zločinka na slobodi

Dodik svečano dočekao oslobođenu zločinku Plavšić

Dodik svečano dočekao oslobođenu zločinku Plavšić

Mnoge je to podsjetilo na doček koji joj je priredio vođa srpskih paravojnih snaga Željko Ražnjatović Arkan dočekao u ''oslobođenoj'' Bijeljini 1992. nakon zločina nad Bošnjacima

Biljana Plavšić, bivša predsjednica Republike Srpske i osuđenica Haaškog tribunala, nakon puštanja iz švedskog zatvora stigla je u Beograd, gdje ju je dočekao premijer Republike Srpske Milorad Dodik.

Mnoge je to podsjetilo na doček koji joj je priredio vođa srpskih paravojnih snaga Željko Ražnjatović Arkan dočekao u ''oslobođenoj'' Bijeljini 1992. nakon zločina nad Bošnjacima.

Plavšić sa beogradskog aerodroma nije izašla ni na glavni ni na VIP izlaz, već ju je na pisti dočekao automobil, javlja sarajevo-x.com. Nakon toga je Plavšić u pratnji Dodika otišla u svoj stan na Vračaru.

Dodik je odmah po odluci o puštanju osuđene ratne zločinke, otišao u Švedsku kako bi se što prije susreo s njom, a potom je poslao avion Vlade Republike Srpske u Švedsku kako bi osuđena profesorica biologije što prije stigla u glavni grad Srbije, iako je već imala rezerviranu kartu za Jatov let iz Stockholma.

Plavšić je svoju kaznu odležala u najudobnijoj ženskoj kaznionici, a zatvor je smješten u dvorcu. Zatvorenice u njemu na raspolaganju imaju solarij, teretanu, školu, knjižnicu, konje, te kozmetički salon. Plavšić, najstarija zatvorenica nije morala raditi, pa je tako po cijele dane mogla ležati u svojoj sobi u kojoj se nalazi televizor, radni stol i krevet. Kada odlaze iz zatvora, tamošnjim se zatvorenicama priređuje slavlje.


Reci što misliš!