Sport

Košarka, NBA liga Play-off

Čudesni Edwards poveo Timberwolvese do breaka protiv Nuggetsa

Čudesni Edwards poveo Timberwolvese do breaka protiv Nuggetsa
USA Today Sports/SIPA USA

Minnesota Timberwolves su sinoć u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije u gostima svladali branitelje naslova Denver Nuggetse sa 106-99 i poveli 1-0 u seriji na četiri pobjede.

Anthony Edwards ubacio je 43 koša, Karl-Anthony Towns završio je s 20, Naz Reid postigao je 14 od svojih 16 koševa u četvrtoj četvrtini, Mike Conley je imao 14 koševa i 10 asistencija, a Rudy Gobert je uhvatio 13 skokova za Minnesotu.

Nikola Jokić je bio najbolji pojedinac Denvera s 32 ubačaja,  Michael Porter Jr. je dodao 20, a Jamal Murray 17.

Zadnja je četvrtina bila izjednačena na početku, ali su se Wolvesi odvojili u zadnjih pet minuta. Najprije je Edwards zabio tricu kako bi doveo Timberwolvese u vodstvo, a onda je Reid pogodio par trica, polaganje i zakucavanje za vodstvo Minnesote 94-88 na četiri minute i 20 sekundi prije kraja.

Jokić je zatim zabio koš i slobodno bacanje, ali su se Timberwolvesi nastavili odvajati. Gobert je zabio polaganje i koš, a Edwards dva slobodna bacanja. Potom je Porter napravio prekršaj u napadu, a Edwards je pogodio koš i povisio rezultat na 102-91 minutu i pol do kraja.

Jokić je tricom smanjio Denverov zaostatak na 102-96 minutu do kraja, ali su se Timberwolvesi zatvorili. Do kraja je Edwrads još zabio koš i dva slobodna, a za Denver Porter tricu.

Druga utakmica se igra u ponedjeljak navečer u Denveru.

NBA doigravanje, 2. krug:
ZAPADNA KONFERENCIJA, polufinale:
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves   99-106
(Minnesota vodi 1-0 u seriji na četiri pobjede)


Reci što misliš!