Događaji

Nikud bez zimske opreme

Na Sljemenu 27 centimetara snijega

Na Sljemenu 27 centimetara snijega

Za sutra je ponovno najavljeno pogoršanje vremena. U većem dijelu zemlje vozit će se po mokrim i skliskim kolnicima od kiše, a u gorju te nižim predjelima unutrašnjosti moguć je i snijeg te poledica

Snježni pokrivač u Hrvatskoj je najdeblji na Sljemenu - iznosi 27 centimetara, od čega su dva centimetra svježeg snijega. Za sutra su najavljene nove padaline.

Snijega ima i u Delnicama (12 centimetara), na Risnjaku (10 centimetara), na Zavižanu (osam centimetara), u Čabru (pet centimetara), na Plitvicama (tri centimetra) te u Ogulinu (jedan centimetar).

Danas će biti promjenljivo oblačno, ponegdje uz mogućnost kratkotrajne kiše, ponajprije na Jadranu i predjelima uz njega. Očekuju se i sunčana razdoblja, osobito na Jadranu. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu slab i umjeren zapadnjak te jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom će iznositi od 5 do 10, na Jadranu između 13 i 18 °C.

Za sutra je ponovno najavljeno pogoršanje vremena. U većem dijelu zemlje vozit će se po mokrim i skliskim kolnicima od kiše, a u gorju te nižim predjelima unutrašnjosti moguć je i snijeg te poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima, pa HAK upozorava vozače da nikud ne idu bez zimske opreme.


Reci što misliš!