Događaji

Malverzacije

USKOK pri kraju s istragom Hrvatskih šuma

USKOK pri kraju s istragom Hrvatskih šuma

Iz izvora bliskih istrazi doznajese da se provjerava kupnja strojeva, opreme i automobila na lizing, te fond divljači u pojedinim lovištima

USKOK i Državno odvjetništvo privode kraju istragu oko malverzacija u Hrvatskim šumama. Za oko su ima zapele tvrtke koje već godinama tom državnom poduzeću duguju milijune kuna, javlja HTV .

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Darko Vuletić potvrdio je za HTV da su istražitelji USKOK-a i Državnog odvjetništva sinoć ušli u to javno poduzeće.

Predmet istrage je javna nabava iz te dvije godine 05. i 06. i lovišta kojima gospodare Hrvatske šume, potvrdio je Vuletić.

Vuletić: Šume ostaju hrvatske

Iz izvora bliskih istrazi doznajese da se provjerava kupnja strojeva, opreme i automobila na lizing, te fond divljači u pojedinim lovištima.

Vuletić je opovrgnuo da je predmet istrage dug nekoliko tvrtki prema Hrvatskim šumama, koji iznosi 400 milijuna kuna. Spačva iz Vinkovaca među najvećim je dužnicima: duguje 37 milijuna kuna. Među dužnicima je i pilana bivšeg ministra obrane Pavla Miljavca, karlovački DIP te Solidum Žužić.

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma HSS-ov je kadar. U Nadzornom je odboru i predsjednik HSS-a Josip Friščić. Mjerodavni ministar - HSS-ov Božidar Pankretić.

Ako bi Hrvatske šume pokrenule mehanizme plaćanja ovih dugova, u drvnoj bi industriji bez posla moglo ostati nekoliko tisuća ljudi. Je li razlog što su Šume tako dobrostive prema nekim tvrtkama spas drvne industrije ili su razlog donacije - trebali bi, među ostalim, utvrditi istražitelji.

 


Reci što misliš!