Događaji

Sjećanje

Sjećanje na žrtve Veleprometa i Ovčare

Sjećanje na žrtve Veleprometa i Ovčare

Na današnji dan prije 18 godina na Ovčari je ubijen glas opkoljenoga Grada - novinar i književnik Siniša Glavašević s još najmanje 260 ranjenika i medicinskog osoblja, odvedenih iz vukovarske bolnice pred očima predstavnika međunarodne zajednice

Odavanjem počasti žrtvama iz vukovarskog Veleprometa i masovne grobnice na Ovčari, u Vukovaru završava obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. i obljetnice stradanja toga grada u velikosrpskoj agresiji, javlja HTV

Na današnji dan prije 18 godina na Ovčari je ubijen glas opkoljenoga Grada - novinar i književnik Siniša Glavašević s još najmanje 260 ranjenika i medicinskog osoblja, odvedenih iz vukovarske bolnice pred očima predstavnika međunarodne zajednice.

Program počinje tradicionalnim novinarsko-književničkim susretom Grad - to ste vi, posvećenom Glavaševiću. Nakon odavanja počasti ubijenim i nestalim zatočenicima koncentracijskog logora u Veleprometu u krugu te tvrtke bit će služena misa zadušnica. Srpski je agresor još u rujnu 1991. otvorio prihvatni logor Velepromet kroz koji je tijekom agresije i okupacije Vukovara prošlo oko 10.000 branitelja i civila. U tom je logoru ubijeno 700 Vukovaraca.

Komemorativnim programom Znamo! Oni su i za nas život dali odat će se počast žrtvama masovne grobnice na Ovčari. Iz vukovarske je bolnice 18. studenoga odvedeno najmanje 260 ranjenika, civila i medicinskog osoblja. Dva dana kasnije njih 200 ubijeno je i bačeno u masovnu grobnicu. Za ostalih 60 ljudi i dalje se traga.


Reci što misliš!