Događaji

Zabrana

Saudijska vjerska policija zabranila proslavu Valentinova

Saudijska vjerska policija zabranila proslavu Valentinova

Pripadnici saudijske vjerske policije po prodavaonicama tragaju za crvenim ružama, proizvodima u obliku srca ili darovima umotanim u crveno i naređuju vlasnicima da ih se riješe

Saudijska vjerska policija pokrenula je nacionalni obračun s prodavaonicama koje prodaju crvene predmete ili na bilo koji način podsjećaju na zabranjenu proslavu Valentinova, javlja HRT

Pripadnici saudijske vjerske policije po prodavaonicama tragaju za crvenim ružama, proizvodima u obliku srca ili darovima umotanim u crveno i naređuju vlasnicima da ih se riješe.

Crveni i srcoliki predmeti dopušteni su u drugim razdobljima godine, ali sada - kako se bliži 14. veljače, u Saudijskoj Arabiji postaju ilegalni.

Ta zemlja zabranjuje proslavu zapadnjačkih blagdana kao što je Valentinovo, nazvano po kršćanskome svecu kojega su po predanju u trećem stoljeću ubili Rimljani.

Izjava vjerske policije, neslužbeno nazvane muttawa, objavljena u saudijskim novinama, upozorava vlasnike prodavaonica da ne krše zakon.

Oni koji ne budu poštovali uredbu bit će kažnjeni, kaže se u izjavi ne navodeći koje će mjere biti primijenjene protiv prekršitelja.


Reci što misliš!